Politica privind protecţia datelor cu caracter personal

Notificare cu privire la protecţia datelor personale

1. Informaţii Generale

a) Introducere

În 25 mai 2018 devine aplicabil Regulamentul European 2016/679 privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (“Regulamentul”).

Scopul principal al acestuia este cresterea nivelului de protectie a datelor personale si crearea unui climat de incredere care sa permita fiecarei persoane controlul asupra propriilor date. 

Astfel, consideram ca este un moment potrivit sa va informam cum protejam datele dvs. personale si cum ne insusim prevederile Regulamentului. 

Următoarea notificare privind protecția datelor este concepută pentru a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale și drepturile dvs. Privind această procesare în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (“GDPR”) și legislația locală în vigoare.

b) Operatorul

Noi, societatea Regional Air Services SRL cu sediul în Aeroport Tuzla, com. Tuzla, jud. Constanța, reprezentăm operatorul, în conformitate cu GDPR și, prin urmare, suntem responsabili pentru procesarea datelor descrisă mai jos. Regional Air Services S.R.L. în calitate de operator de date cu caracter personal este înregistrat la A.N.S.P.D.C.P. sub nr. 11774, in baza legii 677/2001. Pentru întrebări sau solicitări privind prelucrarea datelor, vă rugăm să contactați office@regional-air.ro.

Colectarea acestor date se face doar cu acordul dumneavoastră.

Refuzul dumneavoastră determină imposibilitatea operatorului (Regional Air Services SRL) de a încheia contractul de prestări servicii/, de a trimite informații, acestuia din urmă lipsindu-i una din condiţiile esenţiale, respectiv identitatea părţilor.

c) Datele cu caracter personal

Regional Air Services SRL prelucrează următoarele date cu caracter personal:

  1. Adresa de e-mail. 
  2. Numele și prenumele.
  3. Numarul de telefon
  4. Varsta dvs.
  5. Profilul din mediile de socializare online.
  6. Informațiile pe care le furnizați despre preferințele dvs.
  7. Informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru.
  8. Comunicațiile pe care le faceți cu noi sau pe care le direcționați către noi prin e-mailuri, servicii de chat, apeluri și rețele de socializare.
  9. Informații despre computerul dvs. și despre vizitele și utilizarea acestui site web, inclusiv adresa dvs. IP, locația geografică, tipul de browser, sursa de referință, durata vizitei și numărul de afișări ale paginii, dacă ați deschis emailuri de la noi, dacă ați accesat linkuri din emailurile noastre.

2. Informaţii cu privire la Procesare

a) Tipurile de prelucrare a datelor

“Prelucrarea” înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, transmiterea, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea.

b) Principiile prelucrării datelor cu caracter personal

Regional Air Services SRL se obligă să respecte principiile de protecție a datelor cu caracter personal (denumite în continuare „Principiile”) prevăzute de GDPR, pentru a se asigura că toate datele sunt:

  1. Prelucrate în mod corect, legal și transparent;
  2. Colectate în scopuri specificate, explicite și legitime;
  3. Adecvate, relevante și limitate în raport cu scopurile pentru care sunt prelucrate;
  4. Corecte și actualizate;
  5. Păstrate într-o formă care nu permite identificarea persoanelor vizate mai mult timp decât este necesar în raport de scopul prelucrării;
  6. Procesate în conformitate cu drepturile persoanei vizate, într-un mod care să asigure o securitate adecvată a prelucrării, astfel încât datele să fie integre, confidențiale și disponibile.

c) Scopul și temeiul prelucrării datelor

  1. Inregistrarea clienților. Vom procesa datele personale colectate prin intermediul site-ului www.regional-air-school.com prin care vă creați un cont/introduceți adresa de email, în vederea primirii de informații și newslettere din partea subscrisei. Această prelucrare se bazează pe Art. 6 paragraful teza 1 litera a) GDPR.
  2. Marketing, analiza clienților și profilare. 
  • i) Marketing personalizat. Ne oferiți consimțământul prealabil de a utiliza datele dvs. personale pentru: 
    – a vă oferi un serviciu pe baza circumstanțelor dvs. personale, 
    – să vă propunem o ofertă atunci când vă conectați la site-ul nostru,
    – comunicări ale Serviciului de asistență clienți: folosim datele dvs. pentru a gestiona relația noastră cu dvs. ca și client și pentru a ne îmbunătăți serviciile și experiența dvs. cu noi.

Vă putem furniza informațiile noastre prin e-mail sau telefon. Această prelucrare se bazează în mod legitim pe Art. 6 paragraful 1 teza 1 litera a) GDPR.

Puteți să vă dezabonați de la ofertele personalizate de acest gen. Aveți dreptul de a nu consimți sau de a vă opune la activitățile comerciale sau de marketing direct, inclusiv la crearea profilului în scopul activităților de acest tip. Dacă v-ați abonat în secțiunea de Newsletter, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi utilizate cu scopul de a vă transmite mesaje de marketing, oferte, știri, viitoare campanii, invitații la diverse evenimente. Datele dumneavoastră cu caracter personal urmează a fi șterse sau anonimizate, atunci când anulați abonamentul din secțiunea de Newsletter. Vă puteți dezabona în orice moment prin intermediul link-ului atașat comunicărilor primite sau printr-o solicitare scrisă adresată office@regional-air.ro.

  • ii) În scopul relațiilor cu clienții pentru a îmbunătăți experiența clienților pe site-ul nostru și identificarea preferintelor si/sau a comportamentului dumneavoastră, inclusiv prin procese automate, care nu presupun interventie umana. Vom tine intotdeauna cont de optiunile dumneavoastră. Această prelucrare se bazează în mod legitim pe Art. 6 alin. 1 lit. a) din GDPR.
  • iii) Analiza datelor și profilarea clientului. Aceasta include cercetarea de piață, sondaje de opinie clienți, analize clienți, segmentare clienți și realizarea profilului clientului, pentru a determina activitatea clientului pe site. Este posibil să vă solicităm un feedback în legătură cu serviciile noastre și să îl comunicăm anumitor membri ai personalului nostru în vederea îmbunătățirii ofertei. De asemenea, putem folosi notițe din conversațiile pe care le purtăm cu dvs. online, prin telefon sau față în față, astfel încât să personalizăm serviciile pe care vi le oferim. Vă vom contacta în aceste scopuri prin e-mail, SMS, telefon sau poștă. In scopurile menționate mai sus, datele dvs. vor fi stocate în baza noastră de date și vor fi îmbogățite cu date pe care le colectăm din surse publice. Este necesar să ne urmărim interesele legitime pentru a ne îmbunătăți serviciile și relația cu clienții, care reprezintă un factor cheie pentru succesul nostru în afaceri. Datele colectate și stocate ne ajută să aflăm mai multe despre interesele și nevoile dvs, și, să acționăm în consecință, adică prin comunicarea personalizată. Această prelucrare se bazează pe Art. 6 paragraful teza 1 litera f) GDPR.
  1. Îmbunătățirea și dezvoltarea serviciilor: Analiza modului în care folosiți serviciile noastre ne ajută să vă înțelegem mai bine și ne arată ce putem îmbunătăți. De exemplu: analizăm datele privind istoricul activității pe site pentru a vă furniza informații sau sfaturi în legătură cu modul optim în care puteți folosi serviciile nostre, analizăm rezultatele activităților noastre de marketing pentru a măsura eficiența acestora și relevanța campaniilor noastre. Această prelucrare se bazează în mod legitim pe Art. 6 alin. 1 lit. a) din GDPR.
  2. Îndeplinirea unor obligații legale. Pot fi prelucrate date personale în scopul îndeplinirii unor obligații legale. Folosim informațiile dvs. de plată în scopuri de contabilitate, facturare și audit și pentru detectarea și/sau prevenirea oricăror activități frauduloase. Această prelucrare se bazează în mod legitim pe Art. 6 alin. 1 lit. c) din GDPR.

d) Beneficiarii datelor

Pentru a atinge scopurile menționate mai sus la punctele 2 lit. c) utilizăm furnizori de servicii, respectiv imputerninciți conform art. 28 GDPR, de exemplu furnizorii noștri de servicii pentru hosting, platformă și servicii de întreținere, pentru trimiterea e-mailurilor și SMS-urilor, contactarea telefonică, consultanti externi, toți aceștia putând care se află în țări din din Romania sau din afara ei sau a Uniunii Europene/Spatiului Economic European.

Asigurăm, de exemplu, prin reglementări contractuale, că acești furnizori de servicii prelucrează date cu caracter personal în conformitate cu legislația europeană privind protecția datelor, pentru a garanta un nivel ridicat de protecție a datelor, (spre exemplu, clauze contractuale standard, existenta unor reguli corporatiste obligatorii etc.) chiar dacă datele cu caracter personal sunt transferate într-o țară în care se utilizează în mod obisnuit un alt nivel de protecție a datelor și pentru care nu există nicio decizie de adecvare a Comisiei UE. 

Nu se efectuează alte transferuri de date cu caracter personal către alți destinatari, cu excepția cazului în care deținem obligația aceasta prin lege. Pentru mai multe informații despre protectia corespunzătoare a transferului internațional de date sau a copiei acestora, vă rugăm să contactați societatea noastră prin e-mail la adresa: office@regional-air.ro.

e) Furnizarea Obligatorie/Voluntară de Date și Durata păstrării acestora

A. Furnizarea următoarelor date este necesară pentru a vă putea contacta în scopurile arătate mai sus: 

  1. Adresa de e-mail.

În cazul în care nu veți comunica adresa de mail, nu vă veți putea înscrie pe site-ul nostru și nu veți putea primi informații, oferte, newslettere etc.

B. Furnizarea următoarelor date este facultativă. 

  1. Numele și prenumele.
  2. Numarul de telefon
  3. Varsta (in functie de serviciul solicitat)
  4. Profilul din mediile de socializare online.
  5. Informațiile pe care le furnizați despre preferințele dvs.
  6. Informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru.
  7. Comunicațiile pe care le faceți cu noi sau pe care le direcționați către noi prin e-mailuri, servicii de chat, apeluri și rețele de socializare.
  8. Informații despre computerul dvs. și despre vizitele și utilizarea acestui site web, inclusiv adresa dvs. IP, locația geografică, tipul de browser, sursa de referință, durata vizitei și numărul de afișări ale paginii, dacă ați deschis emailuri de la noi, dacă ați accesat linkuri din emailurile noastre. 

Nu sunteti obligați să ne furnizați toate aceste date personale, iar aceste date nu sunt o cerință legală sau contractuală sau o cerință necesară pentru a încheia un contract. Dacă nu ne furnizați aceste date personale, acest lucru nu va avea alte consecințe asupra dvs.

Datele personale le colectam:

1. Direct de la dumneavoastră atunci când vă înregistrați pe site sau lansați o comandă.

2. Când ne sunt furnizate indirect: Informațiile dvs. pot fi distribuite către noi de către servicii ce au deja acces la datele dvs. (de ex. Facebook). Anumite date pot fi puse la dispoziție inclusiv site-urilor partenere.

3. Când vizitați site-ul nostru: utilizăm cookie-uri pentru a vă identifica atunci când vizitați site-ul nostru și pentru a ne permite să vă personalizăm experiența online (de exemplu, detaliile dvs. de conectare, serviciile de care sunteți interesat, etc.). www.regional-air-school.com nu trimite spam. Trimitem emailuri doar celor ce s-au înscris la lista de abonați și respectăm decizia celor ce doresc să se dezaboneze. 

4. Din alte surse atunci cand deveniți clientul nostru sau cand folosiți serviciile noastre. 

Doar copiii cu vârsta de cel puțin 16 ani pot să-și dea consimțământul. Pentru copiii sub această vârstă, este necesar consimțământul părinților sau al tutorilor legali ai copiilor. Prin acceptarea termenilor și condițiilor garantați faptul că aveți peste 16 ani.

f) Perioada stocării datelor

Regional Air Services SRL stochează datele dvs. cu caracter personal până când solicitați să fie șterse. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

Atunci când nu mai avem nevoie de datele dvs. personale, le vom șterge sau distruge în siguranță. De asemenea, vom lua în considerare dacă și cum putem minimiza în timp cantitatea de date personale pe care le folosim și dacă putem asigura anonimitatea datelor dvs. personale, astfel încât acestea să nu mai fie asociate cu dvs. sau să vă identifice, caz în care putem folosi acele informații fără a vă notifica ulterior. 

3. Drepturile dumneavoastră

Exercitarea drepturilor

Puteți contacta societatea pentru a vă exercitarea drepturilor prevăzute de Regulamentul 2016/679 la următoarele date de contact:

Regional Air Services SRL cu sediul în Aeroport Tuzla, com. Tuzla, jud. Constanța.

E-Mail: office@regional-air.ro

Pentru obținerea unor interpretări oficiale legate de exercitarea drepturilor care decurg din legislația privind protecția datelor cu caracter personal sau pentru a vă exprima nemulțumirile legate de maniera în care Regional Air Services SRL asigură prelucrarea datelor cu caracter personal, vă puteți adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal la următoarele coordonate de contact: (i) prin poștă sau curier la adresa din București, bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, cod poștal 010336, (ii) prin poștă electronică la adresa: anspdcp@dataprotection.ro, (iii) prin fax la nr. 0318.059.602 sau (iv) la nr. de telefon 0318.059.211.

În conformitate cu GDPR. Aceste drepturi sunt următoarele:

  1. Dreptul de a primi informații cu privire la prelucrarea datelor și o copie a datelor procesate (dreptul de acces, articolul 15 GDPR), 
  2. Dreptul de a solicita rectificarea datelor inexacte sau completarea datelor incomplete (dreptul de acces, art. 16 GDPR),
  3. Dreptul de a solicita ștergerea datelor cu caracter personal (dreptul de a fi ”uitat”) și, în cazul în care datele cu caracter personal au fost făcute publice, transmiterea informațiilor referitoare la solicitarea de ștergere către alți operatori (dreptul de ștergere, articolul 17 GDPR),
  4. Dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor (dreptul la restricționare a procesării, articolul 18 GDPR) – poti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contesti exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege,
  5. Dreptul de a primi datele personale cu privire la persoana vizată într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și mecanolizibil și de a solicita transmiterea acestor date către un alt operator (dreptul la portabilitatea datelor, articolul 20 GDPR),
  6. Dreptul de a se opune prelucrării datelor cu intenția de a înceta prelucrarea – vă puteți opune, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim, (dreptul la obiecție, articolul 21 GDPR), 
  7. Dreptul de a retrage oricând un consimțământ dat în vederea opririi unei prelucrări a datelor care se bazează pe consimțământul dvs. Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrării pe baza consimțământului acordat înainte de retragere (dreptul de retragere a consimțământului, articolul 7 GDPR),
  8. Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere dacă considerați că prelucrarea datelor este o încălcare a GDPR (dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere, articolul 77 GDPR),
  9. Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: poti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, iti poti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si poti contesta decizia.

4. Securitatea prelucrării și a datelor

Regional Air Services SRL a adoptat măsuri tehnice și organizatorice de prelucrare a datelor, actualizate în conformitate cu cerințele GDPR, cu scopul de a proteja datele dumneavoastră cu caracter personal împotriva oricăror acțiuni de acces neautorizat, utilizare necorespunzătoare sau transmitere, modificare neautorizată, distrugere sau pierdere accidentală. Toți angajații și colaboratorii noștri precum și orice terțe părți care acționează în numele și pe seama noastră sunt obligați să respecte confidențialitatea informațiilor dumneavoastră și cerințele GDPR, în conformitate cu prevederile prezentei Politici.

Ne asiguram ca partenerilor nostri contractuali care au acces la datele cu caracter personal pe care le prelucram le impunem obligatii contractuale in conformitate cu prevederilor legale si ca verificam respectarea de catre acestia a obligatiilor pe care si le-au asumat. Acestia vor prelucra datele personale in numele si pentru noi, numai in conformitate cu instructiunile primite de la aceasta si numai respectand cerintele de securitate si confidentialitate in limitele impuse.

5. Procesarea datelor cu caracter personal în parterneriat 

O parte dintre datele cu caracter personal prelucrate prin intermediul site-ului www.regional-air-school.com vor putea fi transferate către terți și vă exprimați consimțământul dumneavoastră expres pentru a proceda în acest sens, precum și în situațiile în care există o obligație legală pentru Regional Air Services SRL de a proceda în acest mod.

Site-ul www.regional-air-school.com poate conține, la un moment dat, link-uri de acces către alte site-uri ale căror politici de prelucrare a datelor pot fi diferite de cele ale Regional Air Services.

Vă rugăm să aveți în vedere și să consultați politicile privind protecția datelor cu caracter personal ale celorlalte site-uri, www.regional-air-school.com nu îşi poate asuma responsabilitatea.

6. Exonerare de răspundere 

Site-ul www.regional-air-school.com poate conține legături către alte site-uri și/sau alte pagini web care nu sunt proprietatea Regional Air Services SRL. Regional Air Services SRL nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la conținutul acestor site-uri și, prin urmare, nu va putea fi ținută răspunzătoare pentru conținutul, publicitatea, bunurile, serviciile, software-ul, informațiile sau alte materiale disponibile pe sau prin intermediul acestor site-uri. Regional Air Services SRL nu va fi responsabilă de pierderea datelor cu caracter personal, de orice efecte negative asupra datelor personale ale vizitatorilor sau de alte daune morale și/ sau patrimoniale cauzate de accesul la respectivele site-uri.

7. Prelucrare automată de date. Cookie

Site-ul www.regional-air-air.com folosește identificatori de tip Cookie. Aveți mai jos Politica noastră de Cookie și vă puteți exercita dreptul de a nu accepta Cookies:

Această politică se referă la utilizarea cookie-urilor pe site-ul www.regional-air-school.com operat de Regional Air Services SRL.

Ce sunt cookie-urile?

Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului).

La ce sunt folosite cookie-urile?

Aceste fișiere fac posibilă recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiența plăcută de navigare și susțin eforturile noastre pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor (ex. preferințele în materie de confidențialitate online, cosul de cumpărături sau publicitate relevant) sau sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să întelegem cum un utilizator interacționează cu pagina noastră web, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, excluzând indentificarea personală a utilizatorului.

Ce cookie-uri folosim?

Folosim două tipuri de Cookie-uri: temporare (limitate per sesiune) și persistente.

Cookie-urile temporare sunt stocate până la închiderea site-ului sau browserului iar cookie-urile persistente sunt fișiere ce rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă nelimitată de timp  până când sunt șterse manual de utilizator.

Cum sunt folosite cookie-urile de către www.regional-air-school.com?

Regional Air Services SRL foloseşte cookie-uri în următoarele scopuri:

  • Cookie-uri de performanta a site-ului, load-balancing
  • Cookie-uri de analiză a vizitatorilor, înregistrare, marketing, geo-targetare
  • Cookie-uri third party ale diverșilor furnizori de servicii de marketing sau alte tipuri

Statistică

Site-ul folosește cookie-uri de statistică pentru a colecta informații despre modul în care vizitatorii utilizează acest site și pentru a detecta posibile probleme de navigare. Instrumentele de statistică stochează informații despre paginile vizitate, durată de navigare pe site, modalitatea prin care a fost accesat site-ul precum și secțiunile accesate din cadrul paginilor. Nu sunt stocate informații personale, prin urmare, aceste informații nu pot fi folsite pentru identificarea utilizatorului.

Regional Air Services SRL folosește instrumente de analiză statistică pentru a putea urmări dacă site-ul întrunește cerințele utilizatorilor și pentru a prioritiza îmbunătățirea proceselor derulate. 

Plugin-uri de rețele sociale

Serviciile noastre fac uz de plugin-uri de reţele sociale (“plugins”). Cînd utilizaţi un serviciu care conţine plugin-uri, informaţiile pot fi transferate direct de pe dispozitivul dvs. către operatorul de reţea socială. Nu avem nici o influenţa asupra datelor colectate de Plugin. Dacă sunteţi conectat în reţeaua socială, utilizarea de către dvs. a serviciului nostru poate fi facută referința către contul dvs. de reţea socială. Dacă veți interacţiona cu plugin-uri, spre exemplu, făcând clic pe “Like”, “Follow” sau “Share”, sau introduceţi un comentariu, informaţiile pot apărea în mod automat în profilul dvs. de reţea socială. Chiar dacă nu sunteţi conectat la contul dvs. de reţea socială, este posibil ca plugin-uri să transmită adresa IP către operatorii de reţea socială. Vă rugăm să luați în considerare acest lucru, atunci când utilizaţi paginile web. În activitatea noastră folosim plugin-uri de la următorii operatorii de reţele sociale: Facebook, LinkedIn ,Twitter, Google, MobilPay, etc. 

Ce informații conțin cookie-urile?

Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni, care permit unui website să recunoască un browser. Webserverul va recunoaște browserul până când cookie-ul expiră sau este șters. Cookie-urile nu solicită și nu păstrează informații cu caracter personal, pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator. Atare date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

De ce sunt cookie-urile importante?

Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptată preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs, evidentiațe prin comportamentul de navigare.

Exemple de întrebuințări importante ale cookieurilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

  • Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de știri, vreme, sport, hărți, servicii publice și guvernamentale, site-uri de entertainment și servicii de travel.
  • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor, preferințele de limbă (Ex: afișarea rezultatelor cautărilor în limba Română).
  • Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search).
  • Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
  • Furnizarea de publicitate mai relevantă pentru utilizator.
  • Măsurarea, optimizare și caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul userilor.

Securitate și probleme legate de confidențialitate

Cookieurile NU sunt viruși! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod, așa că nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerate viruși.

Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o formă de Spyware. În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protecția identității este foarte valoroasă și reprezintă dreptul fiecărui utilizator de internet, este indicat să se știe ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru că prin intermediul lor se transmit în mod constant, în ambele sensuri informații între browser și website, dacă un atacator sau persoană neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browserul se conectează la server folosind o rețea necriptată (ex: o rețea WiFi nesecurizată).

Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greșite ale cookieurilor pe servere. Dacă un website nu solicită browserului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informații prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informațiile în scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important să fiți atenți în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigură și responsabilă, bazată pe cookies.

Datorită flexibilității lor și a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri și cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite și utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo și altele.

Iată câteva sfaturi care vă pot asigura că navigați fără griji însă cu ajutorul cookieurilor:

  • Particularizați-vă setările browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi, al securității utilizării cookie-urilor.
  • Dacă nu vă deranjează cookie-urile și sunteți singura persoana care utilizaează computerul, puteți seta termene lunigi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces.
  • Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookieuri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.
  • Instalați-vă și updatați-vă constant aplicații antispyware.

Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedică browserul de la a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browserului, sau să descarce software periculos. Asigurați-vă că aveți browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni și nu pot fi evitate, dacă doriți să vă bucurați de acces pe cele mai bune și cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaționale. Cu o înțelegere clară a modului lor de operare și a beneficiilor pe care le aduc, puteți lua măsurile necesare de securitate, astel încât să puteți naviga cu încredere pe internet.

Ștergerea cookie-urilor

În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web, permite salvarea Cookie-urilor pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web, sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când Cookie-uri sunt trimise către terminalul său. Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale paginii web.

Cum se pot opri cookie-urile?

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu veți mai primi/vedea publicitate online.

Este posibilă setarea din browser, pentru că aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate, sau puteți seta browserul să accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, dacă nu sunteti înregistat folosind cookie-urile, nu veti putea lăsa comentarii.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în “opțiuni” sau în meniul de “preferințe” al browserului tău.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în “opțiuni” sau în meniul de “preferințe” al browserului tău.

Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteți folosi opțiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Pentru setările cookie-urilor generate de terți, puteți consulta și site-ul:
www.youronlinechoices.com/ro/ 

Link-uri utile

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandăm următoarele linkuri:

Microsoft Cookies guide

All About Cookies

www.youronlinechoices.com/ro/

cookiepedia.co.uk

Detalii despre cookie-urile folosite

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt mai valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.

Lista cookie-urilor folosite

Nume cookieTimp de expirareDescriere
__utma2 ani de la instalare / actualizareFolosit pentru a distinge utilizatorii si sesiunile. Cookie-ul este creat daca nu figureaza in javascript library. Cookie-ul este actualizat de fiecare data cand datele sunt trimise catre Google Analytics.
__utmt10 minuteFolosit pentru evaluarea ratei de request.
__utmb30 mins de la instalare/updateFolosit pentru determinarea noilor sesiuni / vizite. Cookie-ul este creat daca nu figureaza in javascript. Cookie-ul este actualizat de fiecare data cand datele sunt trimise catre Google Analytics.
__utmcfinalul sesiunii de navigareNu este folosit in ga.js. Util pentru operativitate cu urchin.js. Impreuna cu __utmb cookie, poate determina daca userul a deschis o sesiune / se afla la o vizita noua.
__utmz6 luni de la instalare/updatePastreaza sursa de trafic sau campania care da informatii privitoare lamodul in care userul a ajuns / a accesat site-ul. Cookie-ul este generat de javascript library si este actualizat de fiecare data cand datele sunt trimise catre Google Analytics.
__utmv2 ani de la instalare/updateFolosit pentru a stoca date variabile personalizate despre vizitatori. Acest cookie este creat cand developerul utilizeaza metoda _setCustomVar. Cookie-ul este actualizat de fiecare data cand datele sunt trimise catre Google Analytics.

Datorită posibilelor modificări ale legislației, o modificare a acestor notificări privind protecția datelor poate deveni necesară. În acest caz, vă vom informa despre astfel de modificări. În măsura în care modificările afectează o prelucrare care se bazează pe consimțământul dvs., vă vom solicita un nou consimțământ, dacă este necesar.

Prin bifarea căsuței de acceptare vă exprimați acordul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în scopurile prezentate mai sus, sens în care vom utiliza, de asemenea, datele dvs. personale pentru a vă furniza informațiile noastre prin e-mail, SMS, scrisoare sau telefon.

Protectia datelor personale. Informarea persoanelor vizate. Marketing

Regional Air Services S.R.L. în calitate de operator de date cu caracter personal înregistrat la A.N.S.P.D.C.P. sub nr. 11774, prelucrează, prin mijloace mixte, datele cu caracter personal furnizate de dvs., în mod liber și informat, în scopuri de ”furnizare de servicii de formare/specializare în industria de petrol și gaze și industria de transport aerian, reclamă, marketing și publicitate, îmbunătățire a calității serviciilor, statistică și analiză de marketing, newsletter și administrare a site-urilor www.regional-air.rowww.sea-survival.rowww.regional-air-school.com”.

Este necesar să ne furnizaţi datele dumneavoastră, întrucât acestea sunt indispensabile prelucrării. În lipsa acordului Dumneavoastră în vederea prelucrării datelor nu putem să vă furnizăm serviciile noastre.

Pentru scopuri de marketing și de promovare a serviciilor vom prelucra, cu acordul dvs. doar numele/prenumele, numărul de telefon mobil și/sau fix, adresa de email și/sau de corespondență, varsta și datele aferente contului de utilizator/prieten al operatorului pe rețelele de socializare.

Informaţiile prelucrate sunt destinate utilizării de către operator şi pot fi dezvăluite împuterniciților, partenerilor noștri contractuali, companiilor din același grup și autorităților publice centrale/locale, după caz și numai potrivit legii. După caz, în conformitate cu prevederile cerințelor de autorizare, unele date pot fi transferate în străinătate, în Marea Britanie la OPITO.