Tuzla – New York Flight

On July 9, 2019, Aurelian Vintilescu and David Stoica, graduates of Tuzla Regional Air School, embarked for a reckless journey with the DA 40 NG – a four-seater single-seater – which they successfully completed on July 18, in New York.

Startul călătoriei s-a dat la Aeroportul Tuzla, iar traseul ales a inclus opriri pentru alimentare, verificare tehnică şi odihnă la Arad, Wien – Groninge, Wick Scotland – Scoţia (Feroe), Islanda (Reykjavik), Groenlanda (Kulusuk), Canada – Goose bay (16 iulie), America – Portland (17 iulie) şi New York (18 iulie).   

Aurelian Vintilescu (pilot privat – PPL), 59 de ani, a absolvit şcoala de zbor de la Tuzla în anul 2016 şi are o experienţă de zbor de aproximativ 200 de ore, toate înregistrate pe Diamond, dintre care majoritatea sunt acumulate în cadrul ATO. Instructorul său de la Tuzla, Ioan Necşoiu, este un fost pilot militar ale cărui precizie şi disciplină au amprentat generaţii de absolvenţi.   

David Stoica are doar 26 de ani, este din Câmpina şi a absolvit cursul ATPL (Airline Transport Pilot License) în anul 2017.   

Aeronava, înmatriculată YR-WDW, este un Diamond 40 NG care a fost cumpărat în anul 2016 de la Dealerul Diamond în România – Regional Air Services.

More: adev.ro/pv6ses

Această călătorie unicat a fost promovată de producătorul de avioane Diamond Aircraft Industries în toată lumea aviaţiei. Producătorii au publicat un articol interesant despre acest subiect şi în newsletterul lor, Diamond AirMail.